İmren Hatay Patır

1983 yılında Tekirdağ’da doğan Prof.Dr. İmren Hatay Patır Lisans, Yüksek lisans eğitimlerimi Selçuk Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümünde 2003 ve 2005 yıllarında tamamlamıştır. Yüksek lisans ve Doktora eğitimleri boyunca aynı bölümde Fizikokimya Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. TÜBİTAK 2212 Yurt İçi-Yurt Dışı Bütünleştirilmiş Doktora Burs Programı kapsamında İsviçre/Lozan’da bulunan Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) enstitüsünde Prof. Hubert Girault’ın danışmanlığında doktorasını 2010 yılında tamamlamıştır. Prof. Dr. İmren Hatay Patır İsviçre/Lozan’da bulunan EPFL enstitüsünde 2010-2011 yılları arasında doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalarda bulunmuştur. Prof.Dr. İmren HATAY PATIR Türkiye’ye döndükten sonra çalışmalarına Selçuk Üniversitesin’de devam etmiş ve 2013 yılında Üniversitelerarası Kurul’dan Kimya Doçentlik unvanını almıştır. TÜBİTAK-1003 projesi yürütücülüğü, çok sayıda TÜBİTAK-1001 projesi yürütücülüğü, Avrupa Birliği Projeleri, COST projeleri gibi pek çok projede görev almış ve almaya devam etmektedir. Uluslararası Atıf Endeksleri kapsamındaki dergilerde basılmış 100 üzerinde makalesi olup; bu makalelere 3500 üzeri atıf yapılmış ve h-indeksi 34’dür. 

Prof. Dr. İmren HATAY PATIR 2016 yılında KİMYA alanında TÜBA -GEBİP çerçevesinde ödüle layık görülmüştür. 2017 yılında ise L’ORÉAL TÜRKİYE & UNESCO TÜRKİYE MİLLİ KOMİSYONU “Genç Bilim Kadınları Destek Ödülü”nü almıştır. 2018 yılında ise TÜBİTAK TEŞVİK ödülüne layık görülmüştür.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Prof. Dr. İmren HATAY PATIR halen Selçuk Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoteknoloji Bölümü’nde elektrokataliz, arayüzeyde elektrokimya, yenilenebilir enerji, karbodioksit indirgenmesi ve hidrojen üretimi konularında çalışmalarını sürdürmektedir.